april 30, 2024

Sammen for en tryggere fremtid i serveringsbransjen

Pressemelding

Greenway-Norge AS viser vei sammen med Fursetgruppen AS med fokus på engangs serveringsprodukter fri for tilsatt PFAS!

Oslo, 30. april 2024 –

Greenway-Norge AS og Fursetgruppen AS går i front for å bidra til en tryggere og mer bærekraftig fremtid. Med et stadig økende fokus på miljøgiften PFAS, har begge selskapene besluttet å sette fokus på produkter som ikke er tilsatt denne skadelige substansen i sitt engangsservise.

PFAS, eller Perfluorerte stoffer, er kjent for å akkumulere seg i kroppen, i vann og i jord, og kan være svært farlig. Stoffene har negative effekter for både mennesker og miljø, og kan blant annet forstyrre fosterutvikling og forplantningsevne, samt være mistenkt for å kunne gi kreft. Derfor har Regjeringen foreslått et forbud mot rundt ti tusen PFAS-stoffer til EU, et forslag som støttes av Norge, Sverige, Danmark, Nederland og Tyskland.

Fursetgruppen er klar over farene ved PFAS og ønsker å ta ansvar for sine kunder og miljøet. På samme måte som med sikkerhetsbeltet i bilen, ønsker Fursetgruppen å ta grep før et eventuelt forbud innføres. Derfor fjerner selskapet produkter som inneholder PFAS i sitt engangsservise. Dette er en del av Fursetgruppens tilnærming til CSR (Corporate Social Responsibility), der de tar praktisk handling for å fremme folkehelse og miljø.

Greenway-Norge AS har vært pioner på plantebasert engangsservering i Norge siden 2010. Selskapet har i mer enn 10 år vært bevisst på farene ved PFAS og har jobbet for å tilby trygge og miljøvennlige alternativer. Greenway-Norge AS var den første i landet som svanemerket sin palmebladserie med engangsservise i 2015. Selskapets engasjement for folkehelse, klima, miljø og sosial etisk handel har vært en del av deres kjerneverdier lenge før det ble et krav.

Gjennom sin ambassadøravtale med Greenway-Norge AS har Fursetgruppen muligheten til å servere på PFAS-fritt engangsservise. Dette gjør Fursetgruppen til den første bedriften i Norge som bare tilbyr Naturesse® PFAS-frie produkter til sine kunder.

Greenway-Norge AS sin ambisjon har siden starten i 2010 vært å være en pioner innen folkehelse, miljø, klima og sosialt ansvarlig handel. Med Fursetgruppens beslutning om å servere kun på plantebaserte produkter, uten PFAS og uten fossil CO₂, vil kundene ikke være eksponert for fossil nano-/mikroplast. Dette betyr at når det er behov for engangsservering av deres gode mat, velger Fursetgruppen kun plantebaserte produkter fra Greenway-Norge, som er på lag med folkehelse og naturen.  Furset Catering starter allerede nå, og Fursetgruppen AS vil der engangs servering brukes innføre Greenway-Norge AS sine plantebaserte engangsprodukter igjennom hele organisasjonen utover i året.

Sammen setter Greenway-Norge AS og Fursetgruppen AS nå standarden for et tryggere og mer bærekraftig fremtidig serveringsbransje.

Kontaktinformasjon: Greenway-Norge AS Kontaktperson: Gründer og daglig leder Jan-Erik Pavels Smith  E-post: jan-erik@greenway-norge.no
Fursetgruppen AS Kontaktperson: CEO Gjøran Sæther E-post: gjoran@fursetgruppen.no

 

Les mer på HORECAnytt 

 

 

Del på sosiale medier
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram